Detalii Tehnice

Detalii tehnice tâmplărie (termopane)

Din perspectiva unui poet, ferestrele ar reprezenta ochii noștri către lumea înconjurătoare. Făcând abstracție de poezie și de limbajul metaforic, practic tot asta reprezintă. Dimineața aruncăm un ochi pe fereastră pentru a vedea cum este vremea, privim rasaritul, apusul de soare sau ne supraveghem copiii care au ieșit pe afara, în jurul blocului ori a casei.

Ca o extrapolare a utilitatii ferestrelor, știm că putem avea plante de interior doar dacă avem ferestre luminoase, iar starea noastra de spirit este mult mai buna dacă avem mai multă lumina și camerele sunt mai frumoase cu niște ferestre mari.

Pe lângă importanța aspectului și dimensiunilor unei ferestre, este de precizat ca ele reprezinta “calcaiul lui Ahile al unei case”, atunci cand ne referim la izolatia termica si fonica a spațiului nostru de locuit. Prin urmare, alegerea acestora trebuie sa fie făcută responsabil și tinand cont de pretabilitatea lor la nevoile noastre. Acesta este modul in care reusim, ulterior, sa ne simțim bine si sa avem facturi mici la utilitati.