Detalii Tehnice

Detalii tehnice tamplarie (termopane)

Din perspectiva unui poet, ferestrele ar reprezenta ochii nostri catre lumea inconjuratoare. Facand abstractie de poezie si de limbajul metaforic, practic tot asta reprezinta. Dimineata aruncam un ochi pe fereastra pentru a vedea cum este vremea, privim rasaritul, apusul de soare sau ne supraveghem copiii care au iesit pe afara, in jurul blocului ori a casei.

Ca o extrapolare a utilitatii ferestrelor, stim ca putem avea plante de interior doar daca avem ferestre luminoase, iar starea noastra de spirit este mult mai buna daca avem mai multa lumina si camerele sunt mai frumoase cu niste ferestre mari.

Pe langa importanta aspectului si dimensiunilor unei ferestre, este de precizat ca ele reprezinta “calcaiul lui Ahile al unei case”, atunci cand ne referim la izolatia termica si fonica a spatiului nostru de locuit. Prin urmare, alegerea acestora trebuie sa fie facuta responsabil si tinand cont de pretabilitatea lor la nevoile noastre. Acesta este modul in care reusim, ulterior, sa ne simtim bine si sa avem facturi mici la utilitati.